Onze leden maken mede (en bier!) > Mede (en andere brouwsels) logboek

Agravain's eenvoudige mede.

<< < (4/4)

m.kolsters:
Wat wil je dan van honing,(  De zuren om er geen laf zoet drankje van te maken.)
Alleen de bes in honing en als het vlug moet de bes verwarmen tot 80 graden en dan de honing mee verwarmen.
Dit  in de fles als het wat is afgekoeld en pecto-enzyme toevoegen na 12 uur de gist en voeding zout.
Veder geen thee of wat anders bij mengen wel telkens proeven of het nog zoet genoeg is anders honing bij vullen.
Na 3 maanden op drinken en als dit niet lukt na een jaar op de fles.

Agravain:
Deze mede is inmiddels gebotteld. Vreemd. Dacht dat ik dit al eens had gemeld. Heeft precies een jaar op de gistingsfles gezeten. Momenteel zijn er nog 3 0,75 liter beugels over.

Agravain:
Ben nu van de één na laatste fles van deze mede aan het genieten, terwijl ik een beetje op het forum aan het lezen ben. De rusttijd heeft deze mede veel goed gedaan. Het is een heerlijk drankje geworden. De laatste fles laat ik nog even staan, ben benieuwd of de mede nog zachter wordt.
Misschien ga ik morgen de Vlielands Gloed bottelen. Deze is na de derde heveling mooi helder gebleven.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[*] Vorige pagina

Naar de volledige versie