Onze leden maken mede (en bier!) > Mede (en andere brouwsels) logboek

Walnoten likeur.

(1/1)

m.kolsters:
Om nog maar weer wat nieuws te maken heb ik walnoten met groene bast  en gepelde en gemalen walnoten op 35% alcohol gezet met honing.
Nu na 2 jaar heb ik alles over geheveld en nu een jaar later op de fles aan het doen.
Ga denk ik maar weer wat nieuwe maken dit jaar, is te lekker en te snel op en dat is jammer.

      ))J  Te weinig gemaakt of te veel gedronken   ))J

Bulls:
Met bast, dus de schil om de walnoot? (vruchtvlees) Smaakt dat niet vies? Want van dat spul maken ze ook jodium en dat proef je als je in de schil bijt. Ik heb een keer zelf walnoten geplukt/geraapt en de schil wordt snel bruin en smaakt naar jodium.

m.kolsters:
De drank is zwart, maar de smaak is goed, je moet ze plukken in juli -augustus er moeten al noten in zitten.
Na langer geduld te hebben wordt de drank donker bruin.

Navigatie

[0] Berichtenindex

Naar de volledige versie