Onze leden maken mede (en bier!) > Zelf mede maken

Bokkerijdersmede (bij gebrek aan een betere term)

(1/3) > >>

Hobbes:
Hier had ik nog geen topic over gezien, en anders heb ik het gemist. Iemand hier de het ook maakt? En zo ja wat voor middel gebruik je er bij.
Ik zelf gebruik Argyreia nervosa Een hallucinerend zaadje en Hash. Ik maal ze allebei en dan laat ik het een poosje in een klein laagje Vodka staan. Dit doe ik omdat een van de werkzame stoffen in  Argyreia nervosa dan geactiveerd worden en zodanig beter werkzaam worden. Deze voeg ik dan toe na de  filtering, de hash vanwege de cannabidiol om zo het hallucinerende werking van voorgaande stof geleidelijk te activeren 

Ik heb het gister na de 3de filtering (er zat erg veel " troebel spul"  op de flessen en begonnen enorm te bruizen)  Een paar glazen genomen. Het voegt niks extra's toe aan de smaak, maar je gaat er wel enorm diep van slapen en je krijgt er hele rare dromen van.
Nu weet ik dat Bokkerijders mede van oorsprong met bepaalde zwammen moet worden klaargemaakt. Maar ik ben bang dat deze de smaak van de mede niet ten goede doet.

Ik ben en beetje een Natuurdrugs gebruiker...dus ik ga dit voorjaar ook een beetje alchemisten met Absint mede enzo..

Maar goed,  maken jullie dit soort mede?

m.kolsters:
Om bokkenrijders mede te maken moet je de ingrediƫnten op honing laten in weken.
 In deze mede moeten volges mij bokke keutels en hop en hennepzaden.
Als je dit fijn maakt krijg je troebele mede, gooi alles in honing en wacht tot de smaak goed is.
Doe dan alles in een fles en 20 grade warm water toevoegen en gist en voedingzout dan 4 jaar wachten.
Eerst zelf proeven :))

Hobbes:
bokke keutels als in bokkenpoep :o
Ik dacht dat de term een algemene noemer was voor geestverruimende planten en/of zwammen in je Mede.
Maar als je gelijk hebt dan zou ik mijn mede moeten hernoemen

m.kolsters:
Denk wel dat de keutels uit de bergen moeten komen, waar de geiten en bokken de kruiden kunnen eten die ze willen.
Niet bij de geiten boer die het voor de melk doe.

Hobbes:
Het lijkt me sterk dat er poep in moet. Zelfs Kopi Luwak wordt grondig ontdaan van fece en de fermentatie daarvan vind plaats in het maagdarm kanaal van de Luwak.

Maar met mijn volgende batch zal ik de hennep en andere kruiden in de honing laten weken. (lijkt me een bijzonder proces.)  Maar dan zal ik het wel moeten vermalen tot poeder. 

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie