Onze leden maken mede (en bier!) > Mede (en andere brouwsels) logboek

mijn tweede try out mede

(1/5) > >>

habraxis:
Omdat de flesjes in hoog tempo aan het slinken zijn, wil ik zoals beloofd een tweede batch gaan maken.
Deze ga ik stap voor stap met uiterste precisie hier beschrijven.

Aangezien ik een collega heb, die erg geïnteresseerd was in de smaak van mede, heb ik hem 1 flesje geschonken.
Een week later kwam hij met een leuk idee, mijn collega heeft een imker als buurman en of ik wat gratis honing wilde hebben...

Aber natürlich

Hij kwam aan met een grote emmer vol honing, alleen dit is geen vloeibare honing.
Hier komt mijn eerste vraag aan jullie, wat moet ik doen om dit te verwerken?

habraxis:
de emmer en de honing

habraxis:
Smaakt wel verdomde lekker

Bijker:
Dat is wel heel erg gekristalliseerde honing ;D
Zo zie je de honing niet zo vaak :o
Maar voor mede altijd wel goed bruikbaar. ))J
Geen wonder dat hij dat wel te geef had :-[
Maar hoe te verwerken?
Geen probleem toch?
De nette manier is water aan de kook, en dan de benodigde honing erin oplossen.
Traditionele manier; met water en benodigde honing aan de kook.
Schuim eraf, afkoelen tot ca 25grC spullen erbij in, zoals zuur, starter gist e.d en dan in de fles met waterslot.
Verhoudingen afhankelijk van droog/medium/zoet en gewenst alcohol percentage naar eigen wens.
Maar daar hebben we het al vaker over gehad.
Leg alles vast in je logboek ))J
Voorbeeld; www.bijkersgilde.nl/Logboek mede.pdf

habraxis:
het enige probleem,
ik heb een pan van 5 liter hoe houd ik de waardes in tact

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie