Ik ben een bosbessen mede begonnen op basis van een aangepast recept dat ik op internet heb gevonden. Alles moest omgerekend worden in metrische maten en terug gebracht worden van 20 liter naar 5 liter, want ik begin met kleine flessen.
Het is mijn allereerste, dus het is heel spannend en een heel bijzonder proces om alles te zien gebeuren.
Inmiddels zit alles nu net voor de vierde dag in de fles. De eerste heftige gisting heb ik al gehad, er wordt nu rustig met 40 bubbels per minuut in het waterslot geblubt.
Dag 1 - Flessen en toebehoren gekocht.
Dag 1 - Alles netjes voorbereiden en mengen.
Dag 1 - Flink schudden.
Dag 1 - Mooi neerzetten.
Dag 2 - Na een spannende 24 uur met vrij weinig activiteit wordt er nu flink geschuimd en geblubt.
Dag 3 - Er wordt nog flink geschuimd, 60 bellen per minuut. Waterslot loopt telkens over door het schuim dat mee loopt. Heb twee watersloten, dus ik reinig en wissel af en toe om. Het stormt in de fles!
Dag 4 - Lekker veel schuim, 40 bubbels per seconden en nog veel activiteit in de fles. Meer fijne deeltjes nu. Oh, en er loopt geen schuim meer in het waterslot, ook erg prettig!