Auteur Topic: Walnoten likeur.  (gelezen 9870 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline m.kolsters

  • Global Moderator
  • Dronken
  • *****
  • Berichten: 419
  • Mede imker
    • Bekijk profiel
Walnoten likeur.
« Gepost op: januari 06, 2013, 04:30:29 pm »
Om nog maar weer wat nieuws te maken heb ik walnoten met groene bast  en gepelde en gemalen walnoten op 35% alcohol gezet met honing.
Nu na 2 jaar heb ik alles over geheveld en nu een jaar later op de fles aan het doen.
Ga denk ik maar weer wat nieuwe maken dit jaar, is te lekker en te snel op en dat is jammer.

      ))J  Te weinig gemaakt of te veel gedronken   ))J
Tinus.

tel 06-15203088

Offline Bulls

  • Tipsy
  • ***
  • Berichten: 195
  • Amateur Brouwer
    • Bekijk profiel
Re: Walnoten likeur.
« Reactie #1 Gepost op: januari 06, 2013, 09:11:56 pm »
Met bast, dus de schil om de walnoot? (vruchtvlees) Smaakt dat niet vies? Want van dat spul maken ze ook jodium en dat proef je als je in de schil bijt. Ik heb een keer zelf walnoten geplukt/geraapt en de schil wordt snel bruin en smaakt naar jodium.

Offline m.kolsters

  • Global Moderator
  • Dronken
  • *****
  • Berichten: 419
  • Mede imker
    • Bekijk profiel
Re: Walnoten likeur.
« Reactie #2 Gepost op: januari 07, 2013, 10:06:45 am »
De drank is zwart, maar de smaak is goed, je moet ze plukken in juli -augustus er moeten al noten in zitten.
Na langer geduld te hebben wordt de drank donker bruin.
Tinus.

tel 06-15203088