Onze leden maken mede (en bier!) > Mede (en andere brouwsels) logboek

mijn eerste try out mede

<< < (2/9) > >>

habraxis:
Zoals jullie kunnen zien heb ik nog iets van ruimte in de fles, denken jullie dat ik dit kan aanvullen met water of moet ik wachten tot na de eerste overheveling

Avicenna:
Aanvullen net na de heftigste gisting zou ik zeggen. Hoe minder lucht in de fles, hoe minder zuurstof... Hoe minder zuurstof, hoe beter.

Maar goed, dit is commentaar van een redelijke newbee.

Maarten:
Eerst nog even rust, dit is handig als je hem nog wat wilt schudden. Later eventueel aanvullen met water..?

Agravain:
Als het goed is zit er bijna geen zuurstof boven je brouwsel zolang je het waterslot er maar op laat zitten.

Eerst wordt er zuurstof verbruikt door de vermenigvuldiging van het gist. Met een waterslot er op kan er geen nieuwe zuurstof meer bij. Door zuurstof gebrek gaat het gist alcohol maken en maakt het als bijproduct ook koolzuurgas. Dit veroorzaakt overdruk en laat je waterslot bubbelen. Hiermee wordt er nog aanwezige zuurstof mee naar buiten gedrukt.

habraxis:
aangezien ik mijn fles heb aangevult en dit te veel bleek te zijn heb ik er iets uit gehaald, tja waarom ook niet proeven.
Tering lijkt wel 1 of ander sinaasappel zure vodka likeur ipv wijn...
agh dronken word je er wel van

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

[*] Vorige pagina

Naar de volledige versie