Onze leden maken mede (en bier!) > Mede (en andere brouwsels) logboek
mijn eerste try out mede
habraxis:
Goededag
Ik ben afgelopen maandag avond heerlijk bezig geweest (nou ja lekker klungelen) met het maken van mijn eerste most.
Dit resulteerde in 10 liter honingwater die ik met een gist starter van verdunde appelsap- gist- voeding heb opgestart.
Nu is mijn vraag (misschien wel een domme maar ja) hoe snel en hoe hevig zou dit moeten zijn, de gist zag ik direct in de starter beginnen te werken en ook na het toevoegen na 1 uur is de most volgens mij goed bezig.
Hij blupt ongeveer 1 keer in de 3 seconden word dit nog heviger of blijft dit zo?
Braadvraat:
Ik heb geen idee, wij doen de eerste gisting (de eerste twee weken) altijd in een emmer met een doek er overheen, omdat het dan zo hard gaat.
habraxis:
--- Citaat van: Braadvraat op augustus 23, 2012, 08:32:26 am ---Ik heb geen idee, wij doen de eerste gisting (de eerste twee weken) altijd in een emmer met een doek er overheen, omdat het dan zo hard gaat.
--- Einde van citaat ---
Ja die verhalen had ik ook gehoord dus ik al 4 dagen om de zoveel tijd ff bij mijn brouwsel kijken of ie niet ontploft ^-^
maar misschien ben ik gewoon te ongeduldig
Braadvraat:
Haha, ongeduld is een slechte eigenschap voor medebrouwers. ;)
habraxis:
Gisteren nog even 1 sinaasappel en wat rozijnen toegevoegd, dit bevorderde wel het gistingsproces.
Hij blubt nu twee per sec ongeveer, ik kan alleen nog niet zeggen dat er al iets van gisting op de bodem ligt, dun laagje.
Hij gaat al wel aangenaam ruiken, de eerst overheersende honing geur is overgegaan in een wat wijn achtige sinaas honing geur, best lekker eigenlijk.
Kan niet wachten om ff te proeven.
Navigatie
[0] Berichtenindex
[#] Volgende pagina
Naar de volledige versie