Na een aantal flessen gewone recht toe recht aan mede opgestart te hebben, leek het me nu wel eens tijd voor wat anders. Iets met vruchten zou toch ook wel moeten lukken. Onderweg naar een BBQ in de Betuwe kwamen we een bordje “kersen” tegen. Dit bordje gevolgd en dat bracht ons bij een teler die ook de kersen los verkoopt. Met 3 kg. kersen huiswaarts, 2 kg. voor de mede en de rest om zo te eten natuurlijk.
Kersen gewassen:
1.5 l. koken water over de kersen gegoten. 2 schepjes Pecto Enzymen er bij. 24h laten staan.
Volgende dag de pitten uit de kersen gehaald om de pitten met de most contact te laten maken voor extra smaak. Kersen en pitten in een 10 l. fles gedaan.
4 l. water gekookt, 2.5 kg. honing toegevoegd. 10 min. op 70C laten staan. Dit toegevoegd aan de kersen. Giststarter gemaakt en toegevoegd op het moment dat most tot 35C was afgekoeld.
Even nog de SM meten:
Plaatje laat ongeveer 1150 zien maar de uiteindelijke S.M. kwam uit op 1100.
En nu maar laten borrelen: