Onze leden maken mede (en bier!) > Zelf mede maken

Campden tabletten (Sulfiet) toevoegen aan de most

(1/1)

Mederist:
Ik lees in veel (voornamelijk amerikaanse) recepten dat ze Campden tabletten toevoegen aan de most.
Wat is jullie ervaring hiermee? Maakt dat het starten van de vergisting niet veel moeilijker?

m.kolsters:
Je gaat toch geen sulfiet gebruiken, honing ontsmet zelf al genoeg.
Zal best wel een keer fout gaan, alles goed omspoelen en klaar.
We maken een natuur product.

De Baldadige Bij:
Van sulfiet krijg je koppijn, alleen gebruiken als schoonmaakmiddel voor flessen en daarna heeeel goed omspoelen. Ik zou het echt niet in de most gooien. Ben het met Tinus eens  +X+

Medeblander:
Ditto eens. Honing ontsmet zelf al, de suikers zijn zo hoog dat het een conserverende werking heeft (denk aan jam) en het natuurlijke antibioticum zorgt voor extra ontsmetting. Het enige moment waarbij je wel sulfiet zou kunnen overwegen is aan het einde, als de mede nog gist en je het gistingsproces wilt stoppen. Maargoed, dan had je maar een andere gist moeten gebruiken, vind ik  ;D

Big Daddy Bee:

--- Citaat van: Medeblander op juni 29, 2012, 12:35:24 pm ---Maargoed, dan had je maar een andere gist moeten gebruiken, vind ik  ;D

--- Einde van citaat ---

Of de verhouding honing/water goed uit moeten kienen.

Sulfiet maakt levende cellen kapot, in eerste instantie misschien gist, maar daarna jou lichaam als je het opdrinkt.

Navigatie

[0] Berichtenindex

Naar de volledige versie