Auteur Topic: Honing als kleefstof  (gelezen 16922 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Big Daddy Bee

  • Administrator
  • Dronken
  • *****
  • Berichten: 269
  • ik ben een alcoholist :)
    • Bekijk profiel
Honing als kleefstof
« Gepost op: augustus 25, 2010, 02:33:40 am »
Als iets niet plakkerig genoeg is, is honing erg geschikt om het snel en efficiënt weer plakkerig te maken.

Smeer gewoon honing op iets wat niet plakkerig is, en dan is het meteen plakkerig, en het blijft dan ook heel lang plakkerig!

Als bijkomend voordeel trekt het dan ook snel vuil en insecten aan.
`8{]]]> Sí man i yulma nin enquantuva? :P

Offline De Baldadige Bij

  • Laveloos
  • *****
  • Berichten: 590
  • The Queenbee
    • Bekijk profiel
    • de Baldadige Bij
Re: Honing als kleefstof
« Reactie #1 Gepost op: augustus 25, 2010, 02:43:33 am »
Ik kan een omslachtige manier verklappen om dit prachtige effect voor elkaar te krijgen:
1) men maakt zoete mede
2) men maakt de wijnkelder en wijnkeldervloer grondig schoon
3) men bottelt deze mede iets te vroeg
4) men legt deze te vroeg gebottelde mede in wijnrekken in de net schoongemaakte wijnkelder neer
5) men kijkt er vervolgens 2 weken niet meer naar om
6) Tadaaaaaaaaa: een perfect egaal plakkende wijnkeldervloer en plakkende wijnrekken, en plakkende muren en plakkende flessen en BONUS:
7) gevaar om nog gebombardeerd te worden door ploppende kurken
 :-[
Kabooom!

Offline maia

  • New bee
  • *
  • Berichten: 8
  • bzzzz zzz zzzz ZZZ!!!!???
    • Bekijk profiel
Re: Honing als kleefstof
« Reactie #2 Gepost op: augustus 26, 2010, 03:12:02 am »
Naar voor je.
Foto's ?  ;D

Offline De Baldadige Bij

  • Laveloos
  • *****
  • Berichten: 590
  • The Queenbee
    • Bekijk profiel
    • de Baldadige Bij
Re: Honing als kleefstof
« Reactie #3 Gepost op: augustus 26, 2010, 11:35:16 am »
die zijn helaas ook aan elkaar vastgeplakt!!
Kabooom!

Offline Braadvraat

  • Eerste hoorn
  • **
  • Berichten: 92
  • bzzzz zzz zzzz ZZZ!!!!???
    • Bekijk profiel
Re: Honing als kleefstof
« Reactie #4 Gepost op: augustus 28, 2010, 02:14:45 am »
Zonde van de mede!

Offline De Baldadige Bij

  • Laveloos
  • *****
  • Berichten: 590
  • The Queenbee
    • Bekijk profiel
    • de Baldadige Bij
Re: Honing als kleefstof
« Reactie #5 Gepost op: augustus 28, 2010, 11:41:03 am »
Ja zeeer zonde!
Gelukkig was het niet heel erg veel.
En ik heb mijn lesje er wel van geleerd, NIET TE VROEG BOTTELEN!!!!
Kabooom!

Offline Braadvraat

  • Eerste hoorn
  • **
  • Berichten: 92
  • bzzzz zzz zzzz ZZZ!!!!???
    • Bekijk profiel
Re: Honing als kleefstof
« Reactie #6 Gepost op: augustus 28, 2010, 05:51:27 pm »
Wat is 'te vroeg' in dit geval?
Wat is het minimum eigenlijk?

Offline De Baldadige Bij

  • Laveloos
  • *****
  • Berichten: 590
  • The Queenbee
    • Bekijk profiel
    • de Baldadige Bij
Re: Honing als kleefstof
« Reactie #7 Gepost op: augustus 28, 2010, 09:55:15 pm »
hm even het logboek erop naslaan....
het minimum weet ik niet, misschien dat Draak het weet, die heeft er meer ervaring mee.

14 oktober 2009 was de startdatum voor de desbetreffende mede....
en hij leek al een tijdje uitgegist te zijn dusssss *blader blader*
14 mei 2010 een deel gebotteld, dus dat was na 7 maanden.... moet op zich kunnen dacht ik.
en 18 mei een ander deel gebotteld (ik had verschillende smaakjes gemaakt)
Maar misschien was het in de winter te koud geweest in de kelder en was het gistingsproces gestopt ofzo. Hoewel ik ze eerst nog een tijdje in de kamer heb gezet om te kijken of ze weer gingen bluppen, maar dat gebeurde niet!

Maar toen ze eenmaal in de flesjes zaten wel dus, kwam ik na 2 weken ofzo achter. Maar gelukkig viel er nog wat te redden (op te drinken)
en een ander deel zat in beugelflessen dus die heb ik voorzichtig open gemaakt en 2 juni weer terug in ballonflessen met waterslot gegooid. En inmiddels weer gebotteld en nu gaat het wel goed. Behalve dan dat het alweer bijna op is :)

en een deel van de toen gebottelde mede staat in de koelkast in beugelflesjes en is per ongeluk champagne-mede geworden met bubbels, maar bij dat smaakje past het wel, zomers fris met gember en citroenschil. Ik zal het recept binnenkort es op de site gooien :)
Kabooom!