Onze leden maken mede (en bier!) > Mede (en andere brouwsels) logboek
Kleine stoofperen. (sierboom )
m.kolsters:
Mede en wat nog meer, ik ben in het bezit van 2 kleinen stoofperen bomen en deze hebben wel 5 kisten peren.
Niet te eten zo hard, maar na enkele weken worden ze wel zoet, ook heb ik er perenmoes van gemaakt best lekker,
Nu heb ik ze in de hakselaar gedaan en ze in een ton met kokend water honing en bierborstel (om dat ik ook bier maak) en enzyme toe gevoegd voor de smaak er uit te halen.
Na 12 uur mag er de gist in en het voedings zout, en dan maar weer wachten.
Wie heeft er ook mee gegist voor mede.
Bulls:
Klinkt leuk, maar ik ben niet zo fan van smaak onttrekken met water uit de vrucht. Of valt dat wel mee met waterigheid.
Ik heb liever puur sap. :)
De Baldadige Bij:
--- Citaat van: m.kolsters op november 08, 2011, 04:47:36 pm ---Mede en wat nog meer, ik ben in het bezit van 2 kleinen stoofperen bomen en deze hebben wel 5 kisten peren.
Niet te eten zo hard, maar na enkele weken worden ze wel zoet, ook heb ik er perenmoes van gemaakt best lekker,
Nu heb ik ze in de hakselaar gedaan en ze in een ton met kokend water honing en bierborstel (om dat ik ook bier maak) en enzyme toe gevoegd voor de smaak er uit te halen.
Na 12 uur mag er de gist in en het voedings zout, en dan maar weer wachten.
Wie heeft er ook mee gegist voor mede.
--- Einde van citaat ---
klinkt lekker :) perenmede... ben erg benieuwd!
m.kolsters:
Na het mengen met voedings zouten gis zie ik dat de peren een onder soort is van kwee peren,
en wel aan de grote pitten die er in zitten zo zie je maar dat je alles moet leren.
Dus de geur is die van kwee peer, lekker zoet.
m.kolsters:
Wat doe je met de uitgegiste peren van mede,
ik heb ze uitgekookt en de alchol op gevangen dan heb je weer wat ekstra voor je likeur.
Navigatie
[0] Berichtenindex
[#] Volgende pagina
Naar de volledige versie