Onze leden maken mede (en bier!) > Mede (en andere brouwsels) logboek

Duindoornbes

(1/2) > >>

m.kolsters:
Met mijn kleinkinderen naar  kabouter plop geweest dit weekeind in de Panne.
Heb daar 2 zakken duindoornbes geknipt en ben die nu (maandag ) aan het schoon maken.
Wie heeft er al een keer mede van gemaakt of drank, hoeveel bessen moet je hebben voor 20 l.
En hoe gezond dit is heb ik daar ook gehoord, een bes is het zelfde als 3 sinasappelen.
De smaak is wel het zelfde, en of de vitamine C zo veel hoger zijn weet ik niet.
Ik maak er wel mede van, maar is er nog een goede tip die mij van pas komt. :))

Bulls:
Ik heb (nog) geen ervaring hiermee, maar kijk hier maar eens tussen dat zijn oude recepten.

http://www.debaldadigebij.nl/smf/index.php/topic,229.msg1765.html#msg1765

Komt er meestal ongeveer op neer tegen de 3 kilo bes per 5 liter, bij andere recepten staat weer liter zoals bij rozenbottel. Maar je zou ook puur sap kunnen trekken in een most emmer.

Ik heb 2.5 kilo vlierbessen in de diepvries liggen die ik geplukt heb een week terug, daar ga ik nog een mede van maken als ik fermentatie emmer binnen heb die ik heb besteld. Ik hoop dat het genoeg zijn voor 5 liter totaal, want meer zaten er niet aan de boom waar ik bij kon en ik moest er snel bij zijn want anders zouden de vogels er mee vandoor zijn gegaan  ::)

m.kolsters:
Dag mede makers hier een klein beeld van wat je maakt van duindoorn.
Mede en likeur en jam, maar na te veel geproefd te hebben van het bessensap,
heb ik ook die nacht 5 maal uit het bed gemoeten om te plassen,
Is deze bes ook vocht afdrijvend of is dit niet bekend.

m.kolsters:
Vandaag aan het afhevelen en je moest eens weten hoe lekker het is dan ga je ook duindoorn bessen plukken.

Big Daddy Bee:
Hoe smaken die bessen eigenlijk? Ik heb ze volgens mij nog nooit op.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie