Onze leden maken mede (en bier!) > Mede (en andere brouwsels) logboek

Mijn eerste batches

<< < (5/5)

Big Daddy Bee:
Je zou een keer in de mede kunnen roeren, als er dan meteen enorm veel bellen komen, beter nog even wachten.

Als hij nog een heel klein beetje gist kun je in principe best bottelen, als je avontuurlijk ingesteld bent :)

Maar pak dan beter flessen met beugelsluiting. Ik had laatst een fles met water en (niet eens zo veel) kersenextract... géén gist toegevoegd, altijd in de koelkast gestaan, nou, ik denk oh jee die fles laat ik hem maar eens weggooien, ik maak hem open, en boem! Echt ALLES zat onder, en die fles was bijna leeg, een soort turbo-champagne effect... dus dat kan ook gebeuren hahaha.

Maar anderzijds, we hebben ook een keer mede gehad die gewoon "wijn met bubbels" te noemen was, geen gistsmaak meer, licht bruisend, en heerlijk uit de koelkast op een hete zomerdag. (Misschien leuk om te weten: daarvoor hadden we champagnegist gebruikt.)

Bulls:
Ik heb nog een appelcider staan, die is al helemaal klaar met gisten en helder (10x sneller dan mede) Die wil ik bottelen met een beetje suiker zodat het na gist op de fles voor de bubbels. Heb daar ook cider gist voor gebruikt van 8%.

Maar dat roeren is wel een goed idee, na het hevelen heb je ook geen droesem wat je er weer door roert    :)

Bulls:

--- Citaat van: Bulls op februari 15, 2012, 10:37:16 pm ---Ik heb eindelijk een keer de tijd genomen om de rietsuikerwijn te verdunnen, hij was nog steeds aan het gisten, heel traag. Je zag nog steeds belletjes opstijgen terwijl hij mier zoet was. Deze staat al een behoorlijke tijd samen met die andere 2. Heb ongeveer een derde deel afgetapt en bijgevuld met water en nog wat gistvoeding/activator en gist toegevoegd, want het was gewoon te zoet om goed te verlopen. Dit zien we dus later wel weer.


--- Einde van citaat ---

Nou dit is dut niets geworden, het was wel flink gaan gisten, maar het smaakt nu totaal nergens meer na, waarschijnlijk is alle suiker vergist maar van de smaak is ook niets overgebleven. Misschien teveel verdunt, who knows. Weet niet wat ik er verder mee ga doen, heb nog geen flessen te kort dus kan nog wel even staan. Misschien ga ik het nog weer aanzoeten en zien we wel wat er verder van terecht komt.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[*] Vorige pagina

Naar de volledige versie