Onze leden maken mede (en bier!) > Mede (en andere brouwsels) logboek

Verwijderde ramen met honing en stuifmeel en suiker.

<< < (3/8) > >>

m.kolsters:
Om dat het niet uit te leggen is moet je zelf komen proeven ))J en als je met de auto komt krijg je wel een flesje me-e-de
Voor de proevers van zaterdag was het de heldere drank en een ieder wilde hem proeven, ze waren tevreden over de smaak.
Maar aan gezien de tijd van gisten moet ik nog wat wachten om te bottelen,wat betreft het bezinken.

De Baldadige Bij:
Tijd om eens een bezoekje te brengen aan m. kolsters geloof ik.
Nemen we voor jou ook een flesje mede mee :)

m.kolsters:
Ik heb nu de mede over geheveld in kleineren vaten.
De mede man van Brabant ( imker ) heeft hem geproefd en hem goed gekeurd en een fles mee genomen.
Wat mij ook erg op valt dat mensen die geen mede lussen deze wel lekker vinden.
Ga hem een paar jaar bewaren voor ik ga bottelen, komt het tot rust en kan bezinkken.
Heb ik nog mede voor mijn oude jaren.

Bijker:
Tinus, even een paar vragen over je raatmede!
Snij je de raat uit de raampjes??
Of die je de komplete raampjes in de pan?
Doe je daar dan eerst water bij of warm je ze zo uit in een grote pan?

Heb nu ook wat ramen over van enkele volkjes en een van een darrebroedige! :'(
En die ramen dus zo maar weg doen met al die honing, suiker en pollen is inderdaad wel erg zonde!!

Bijen hebben het druk al deze dagen  /^\  /^\  8)

m.kolsters:
Ik doe alles in een fornuis( grote ketel 150 liter) daar doe ik water in en laat de ramen schoon stomen,
Ik heb het laten stollen en de was er af gehaald, onderkand schoon krabben.
Water hoeveel heid niet te groot 1/3 van het gewicht van de ramen.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

[*] Vorige pagina

Naar de volledige versie