Hey hey!
Ik ga toch ook maar eens een berichtje plaatsen hiero. Ik heb enkele jaren geleden een Granaatappelwijn geprobeerd te maken, die op een gegeven moment zó sterk en zó droog was dat ik er maar een soort port van heb gemaakt. Maargoed, wat is logischer dan honing in plaats van suiker te gebruiken? Dus ben ik een maand of twee geleden, toen de granaatappel net in seizoen was, naar de markt gegaan en ben ik de rest van de dag aan het pulken geweest, om die granaatappelpitjes uit de harde huid te krijgen. De daaropvolgende dag kreeg ik pas de tip om
onder water te pellen, omdat de schillen blijven drijven terwijl de pitjes naar de bodem zinken. Volgende keer beter dus
Maargoed, de mede staat inmiddels al een paar maanden te gisten, en in tegenstelling tot de port is deze in rap tempo ook helder aan het worden! En die kleur... prachtig! Het is een soort oranje-goud die ik eerder alleen bij tomatenwijn heb gezien (overigens geen succes). Maargoed, inmiddels is de granaatappelmede vrijwel klaar, licht zoet-zurig en vooral overheerlijk! Met een beetje geluk haal ik er zo'n 6 flessen uit, eerst maar mooi een tijdje laten rijpen.