Onze leden maken mede (en bier!) > Zelf mede maken

recepten tips?

(1/2) > >>

Atala:
Mijn ouders hebben een grote tuin en de buurman van mijn ouders ook. Daarin groeit het een en ander waar je volgens mij goede wijn van kan maken. Misschien vraag ik het een beetje erg vroeg maar dan heb ik alle tijd van de wereld om er over na te denken.

Heeft iemand recepten tips voor:

* Kersenwijn/ mede
* Hazelnotenwijn/ mede
* Walnoten
* Bramen

Poppe:
Heb net een zeer zware en redelijk zoete amaldel/walnoot mede gemaakt.
De smaak is typisch maar voor een zelf verzonnen walnoten mede, niet slecht.

Voor 5 liter.
2,7 kilo honing (euroshopper)
130 gram amandelpitten (gemalen)
106 gram Walnoten (gekraakt)
Ik heb een sterkere gist gedaan, omdat er veel honing in zit. Anders blijft deze mede veel te zoet. Dus Bioferm ofzo.
Heb em toch een 4,5 maand laten staan.
En tussedoor heb ik er nog een halve liter water in gegooid. Maar dat was nadat ik de noten er uit heb gehaald.

Succes er mee;)

De Baldadige Bij:
Atala:
Er staat een recept voor bramenmede van Draak op de website, in het receptenboek.

En voor Poppe: Waarom zou een zelfbedacht recept niet goed kunnen uitpakken? Maar hij is dus wel typisch lekker bedoel je?

Bijker:
Met oa ook rabarber in de tuin, moet dat ook lukken.
Zal in het wijnboek van Berry morgen eens zoeken naar een recept.
Zoet en zuur is vaak een mooie combinatie.

De Baldadige Bij:

--- Citaat van: Bijker op mei 07, 2011, 07:26:11 pm ---Met oa ook rabarber in de tuin, moet dat ook lukken.
Zal in het wijnboek van Berry morgen eens zoeken naar een recept.
Zoet en zuur is vaak een mooie combinatie.

--- Einde van citaat ---

Dat boek is sowieso een aanrader, staan zoveel recepten in, en het is leuk om te lezen, vlot geschreven.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie