Onze leden maken mede (en bier!) > Vage plannen

Veel mede produceren

(1/5) > >>

Poppe:
Een kamergenoot van mij en ik hebben sinds een paar weken het plan om onze mede in een 60 liter vat te brouwen.
Reden van dit is omdat het ons verbaast waarom er zo weinig(betaalbare) mede op de markt is.
Ook in de betere slijterijen is geen mede te koop.

Afgezien van de wetgeving en alle drama die daar bij komt kijken, lijkt het ons leuk om te zien of het qua produceren wel haarbaar is.
Hiervoor moet een zo groot mogelijke hoeveelheid mede in een zo kort mogelijke tijd worden geproduceerd.

Enfin....vandaar ons toekomstige experiment met een 60 liter vat en turbogist. Zo willen we zien of er binnen 2 weken drinkbare alcoholhoningdrank/mede kan worden gemaakt.
Voordat ik ook maar iets ga aanschaffen wil ik weten of iemand ervaring heeft met het brouwen van mede in zulke hoeveelheden.
De qualiteit kan er niet beter op worden, maar is 2 weken haalbaar met turbogist?

Dus bij deze...zijn er aanvullingen/opmerkingen voor dit plan?

De Baldadige Bij:
waarom moet het binnen 2 weken klaar zijn?

Big Daddy Bee:
25 liter in 2 maanden is het meeste/snelste wat ik ooit gedaan heb. Dronken werd je er wel van, en hij was ook heel erg lekker, maar de flessen hadden een enorm risico om de kurk er per ongeluk af te laten knallen :)

Maar leuk plan, hou ons op de hoogte!

Braadvraat:

--- Citaat van: De Baldadige Bij op maart 03, 2011, 10:06:24 pm ---waarom moet het binnen 2 weken klaar zijn?

--- Einde van citaat ---
Wat zij zegt.

Poppe:
Nou de rede daarvoor is, dat ik gewoon een deadline wil hebben.
Tevens is het ook van belang om het zo snel mogelijk te produceren. Dus als ik een productieplan heb voor mede dat 3 maanden moet gisten, is dat veel minder aantrekkelijk dan dat dat zelfde product binnen 2 weken klaar is.
Van die grote brouwerijen claimen allemaal heerlijk en ambachtelijk bier te brouwen, terwijl het proces nog geen 3 dagen duurt. Dit terwijl een goed biertje toch echt wel 1 a 1,5 weken nodig heeft om te brouwen.
Ik ken een gist dat in princiepe binnen 5 dagen klaar is met gisten, dus het mag ook korter duren.

Natuurlijk komt dit de qualiteit niet ten goede, maar ben wel nieuwsgierig of het nog drinkbaar is met deze snelheid en hoeveelheid.
Enige tips voor mij?

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie