Honing > Honingsoorten en -smaken
Honing Deel 1
(1/1)
Bijker:
In deze Topic wil ik wel het een en ander vertellen over honing, de soorten, smaken, kleuren en samenstelling ervan.
Honing is de basis voor een goede mede.
Als we al beginnen door niet te weten of onbekend te zijn met de basis van het product mede, dan weet je ook niet wat je krijgt voor drank(je).
De volgens de wet vastgelegde omschrijving luidt:
”de natuurlijke stof, bereid uit bloemennectar of uit afscheidingsproducten van levende plantendelen of uitscheidingsproducten van plantensapzuigende insecten op de levende plantendelen, welke grondstoffen door de bijensoort Apis mellifera worden vergaard, verwerkt door vermenging met eigen specifieke stoffen, gedehydreerd, en in honingraten opgeslagen om te rijpen”.
De gehele omschrijving, bepalingen en eisen omtrent honing ligt vast in het Honingbesluit van 20 november 2003.
Zoals je leest kan dus honing alleen afkomstig zijn van bijen en dan de honingbij, want er zijn ook nog eens een 20.000 soorten wilde , of beter omschreven solitaire bijen in de wereld. Deze zijn voor de honingoogst niet van belang.
Wij onderscheiden de volgende soorten honing; Honing, Bloemenhoning, Nectarhoning, Honingdauwhoning, Raathoning, Brokhoning, Raatbrokken in honing, Lekhoning, Slingerhoning, gefilterde honing of bakkershoning.
In dit verhaal gaan we alleen in op de drie eerst genoemde soorten.
Wordt vervolgd.
Navigatie
[0] Berichtenindex
Naar de volledige versie