Onze leden maken mede (en bier!) > Foto's
Etiketten
De Baldadige Bij:
Oei oei! voornamelijk het alcoholpercentage van mijn mede zweeft ergens in het onbekende, ik gok zo rond de 16 %, genoeg iig.
en verder heb ik tot nu toe voornamelijk supermarkthoning gebruikt, van de aldi tot biosupermarkt.... dus afgekeurd voor de keuring :)
En over die teksten, mogen er wel zwetsverhaaltjes op zoals:
"de Kille Bijl"
Gekruide mede van
"de Baldadige Bij"
Aangespoeld op een verlaten strand en vreselijk warm en dorstig?
En ook nog ernstige zweetvoeten?
Redding is nabij! fris jezelf op met een heerlijk koel glas van “De Kille Bijl“
Koud serveren dus!
Proost!
Maar verder is mijn mede toch vooral voor eigen gebruik, dus tegen de tijd dat er een medekeuring plaats kan vinden is alles alweer opgedronken, hahaha, want lekker is het zeker weten wel!
Bijker:
Even een kopie gemaakt van een etiket zoals die indertijd gemaakt is voor een keuring.
http://www.bitsandbees.nl/etiket.pdf
Ik maak ze, ook voor de honingpotten in Excel, heel eenvoudig te maken allemaal.
Het Bijkersgilde heeft daar een presentatie voor gemaakt(zie de webstee daarvoor)
Het wapen verwijst naar het oude gemeentewapen van Hoogeveen waar meer informatie geplaatst is op de imkerpedia;
http://www.imkerpedia.nl/wiki/index.php/Hoogeveen
Mede is indertijd met puur appel gemaakt, dus zonder water erbij.
Was zeer erg veel BIJzonder lekker, heb er nog een fles van in het rek liggen voor eventuele BIJzondere gelegenheid.
Alles mag je op je etiket zetten! :D
Maar als je toch beslist voor verkoop of voor een keuring dan zijn er (spel)regeltjes.
Hoe kom je trouwens aan 16%???
Welke gist gebruik je daarvoor of ben je al aan het stoken?
En voortaan alleen honing gebruiken van een ëchte"imker, die zorgvuldig met zijn product omgaat!
Kom tzt nog wel een keer terug op de keuringsnormen van Mede indien gewenst.
De Baldadige Bij:
Ik gebruik de gist van t plaatje hieronder... dus zo gek is een wijn van 16% toch niet?
En ik ben nog niet levensmoe, dus ik ga echt niet stoken :)
Maar ik heb eerder begrepen dat t met natuurlijke gisting mogelijk is tot max 18% alcohol te maken?
Karlo:
Raar... want bij mijn weten gaan alle bacterien bij 15% alcohol dood, waardoor de gisting automatisch stopt. Ik vraag me af waar ze hun 16% vandaaan halen.
De Baldadige Bij:
ik heb werkelijk geeeeeeen ideeeee
Navigatie
[0] Berichtenindex
[#] Volgende pagina
[*] Vorige pagina
Naar de volledige versie