Onze leden maken mede (en bier!) > Zelf mede maken
zuurgraad meten
Greetje Keizer:
ik heb even een vraagje.
moet je altijd de zuurgraad meten als je mede gaat maken?
Groetjes
De Baldadige Bij:
Hoi Greetje, leuk dat je er ook bent!
Over de zuurgraad weet Amthezia wel iets door haar cursus:
--- Citaat van: Amthezia op december 06, 2010, 11:00:46 am ---Over het alcoholpercentage heb ik net in het desbetreffende topic een reactie geplaatst.
Over de zuurgraad is mijn leraar erg streng, want als de zuurgraad niet correct is in de mede, wordt het een soort zoet watertje wat nergens naar smaakt. Dus die zuurgraad schijnt heel belangrijk te zijn voor de smaak.
Het hoe en wat weet ik nog niet precies, ik weet alleen dat we hem dus moeten meten :)
Als ik meer weet, dan post ik dat nog wel!
--- Einde van citaat ---
Maar wij hebben nog niet echt ons beziggehouden met de zuurgraad van onze mede, en hij is tot nu toe altijd keilekker geworden :)
Big Daddy Bee:
Ik ben ooit begonnen met een "goed" basisrecept van een ervaren medemaakster, en dat resultaat was prima en eigenlijk heb ik nooit stilgestaan bij de zuurtegraad of daarna iets geproduceerd wat niet lekker was. Wel zei ze het volgende over de limoen en citroen die in dat recept ging, die zijn bedoeld om het wat frisser (zuurder) te laten smaken, anders krijg je een saai en weeïg drankje, ongeveer wat Amthesia bedoelt met een zoet watertje wat nergens naar smaakt. Ik meet dus eigenlijk nooit de zuurtegraad, maar zorg er wel altijd voor dat ik met wat fruit enzo een fris smaakje krijg, anders is het inderdaad niet echt lekker.
Greetje Keizer:
ik heb geduld gehad.
netjes in flesjes gedaan.
weer geduld hebben. kijken of het nog goed gaat.
een belangstellende vraag van een medemede drinker. hoe is het met je mede.
ga kijken. dacht bij mij zelf.. wow wat is hij helder geworden. dat klopte...
want er zat niets meer in de flessen. alle kurken zijn er af gegaan en alle mede is weg.
misschien volgende x iets meer geduld... ik wou dat ik dat in flesjes kon krijgen. :(
De Baldadige Bij:
OH! wat zonde....
maar weer opnieuw beginnen dan maar?
en helaas, geduld is niet in een flesje te krijgen... maar als je het kan opbrengen is het resultaat het waard...
Navigatie
[0] Berichtenindex
[#] Volgende pagina
Naar de volledige versie